Boden väljer Netadmin Systems som systemleverantör för sitt fibernät

Netadmin levererar sin OSS/BSS-lösning till Bodens kommunikationsoperatör, BKO, som tillhandahåller driften av fibernätet i Boden.

BKO, ett öppet stadsnät som ägs av fastighetsägarna i Boden, har beslutat att använda sig av Netadmins programvara för att säkerställa kvalitén och automatiseringen sina tjänster och processer.

Netadmin kommer att leverera Netadmin Nine tillsammans med Self Service Portal, en webbportal där tjänster enkelt görs tillgängliga för slutkunderna via automatiserade integrationer med tjänsteleverantörernas system.

Via Self Service Portal kan användarna själva gå in och lägga till och ändra de tjänster de önskar. Där kan användarna även registrera uppkomna fel som registreras i Netadmins Ticket Management-funktion. Detta gör att användarna själva får bättre kontroll på de tjänster de beställer samtidigt som processen automatiseras och potentiella fel undviks.

”Vi är glada att få en möjlighet att leverera vår plattform till BKO. Ytterligare ett exempel där en fiberoperatör väljer att gå från egenutvecklade system till en standardprogramvara.”, säger Fredrik Nyblom, säljansvarig på Netadmin.

Installationen av Netadmin kommer att levereras enligt konceptet Quick Launch, vilket innebär att systemet sätts i drift på under 50 dagar. Quick Launch-konceptet gör att långa och komplexa implementationer kan undvikas.

”Att snabbt komma igång med ett system i drift gör att vi inte behöver lägga stora resurser på en komplex implementationsprocess.”, säger Ulf Johansson, VD på BKO.

Netadmins lösning till BKO kommer att levereras under hösten 2017.

”Vi är glada att ännu en kund väljer vår programvara för att hantera och automatisera sitt fibernätverk. Vi har gjort många förbättringar i vår senaste version, Netadmin Nine, vilket har gjort produkten mer flexibel. Det är mycket enklare att snabbt och enkelt addera funktionalitet till Netadmin Nine än det varit i tidigare versioner.”, säger Mats Ekelund, VD på Netadmin. 

 

Om Netadmin Systems

Netadmin Systems är ett svenskt företag som utvecklar programvara som hjälper operatörer att växa och gå över till fibernätverk. Netadmins lösningar gör det enklare att lansera nya tjänster, öka effektiviteten och förbättra kundupplevelsen. Med mer än 10 års erfarenhet på marknaden har Netadmin Systems levererat lösningar till fler än 75 kunder i fler än 15 länder globalt. 

Företaget ägs av Volaris Group, en operativ del det Toronto-baserade Constellation Software Inc. 

 

Om Bodens kommunikationsoperatör, BKO

Bodens kommunikationsoperatör, BKO bildades 2010 och ägs gemensamt av BodenBo, Peters Elektronik, Wiksténs Fastigheter, Lundströms Fastigheter, Bäckmans Fastigheter och Rutström & Sundberg Fastigheter i Boden.

För mer information, besök www.bko.se.

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Fredrik Nyblom, Säljansvarig Netadmin

fredrik.nyblom@netadminsystems.com

+46 768 43 43 40

  

Mats Ekelund, VD Netadmin

mats.ekelund@netadminsystems.com

+46 76 702 88 60

 

Ulf Johansson, VD BKO

Ulf.johansson@bko.se

Learn more

Learn more about our solution in our blog 

Contact Us

NETADMIN SYSTEMS
Wallenbergs Gata 4, 583 30 Linköping, Sverige
Tel: +46 -13 – 20 00 00 | Mail: info@netadminsystems.com