Gällivare väljer Netadmin

Netadmins OSS utgör en central funktion i Gällivare Kommuns bredbandssatsning.

Gällivare kommun har fattat beslut om att själv bygga ut fibernätet i hela kommunen, både i tätort och på landsbygd. Projektet innebär en investering på drygt 200 miljoner kronor och större delen av utbyggnaden ska vara färdigställd år 2021.

Projektet för fiberutbyggnad är den största satsningen på IT-infrastruktur någonsin i Gällivare kommun. Målet är att 95 procent av alla hushåll och företag i kommunen ska ha tillgång till en fiberanslutning. 

”Vi ville ha Netadmin-systemet på plats direkt i uppstarten av utrullningen. Systemet kommer utgöra en central funktion i bredbandsverksamheten och dess arbetsprocesser. Med denna investering får vi den plattform på plats som vi behöver för att kunna expandera och förvalta vår kommuns bredbandsnät.”, säger Jonas Olsson, Stadsnätsansvarig, Gällivare Kommun.

”Vi är glada och stolta över att, i och med denna affär, ytterligare stärka vår ledande position i Norden. Netadmin är i stora delar utvecklat i samarbete med och för Svenska Stadsnät och deras behov. I samråd med våra kunder investerar och förbättrar vi löpande i produkten, vilket våra kunder via nya releaser får ta del. Sammantaget är vi övertygade om att Gällivare i Netadmin kommer ha ett ständigt aktuellt och modernt systemstöd för sin verksamhet.”, säger Fredrik Nyblom, säljchef på Netadmin.

Om Netadmin Systems

Netadmin Systems är ett svenskt företag som utvecklar programvara som hjälper operatörer att växa och gå över till fibernätverk. Netadmins lösningar gör det enklare att lansera nya tjänster, öka effektiviteten och förbättra kundupplevelsen. Med mer än 10 års erfarenhet på marknaden har Netadmin Systems levererat lösningar till fler än 75 kunder i fler än 15 länder globalt. 

Företaget ägs av Volaris Group, en operativ del det Toronto-baserade Constellation Software Inc. För mer information, besök www.netadminsystems.com

 

Kontakt

Fredrik Nyblom, Säljchef Netadmin

fredrik.nyblom@netadminsystems.com0768 43 43 40

Jonas Olsson, Stadsnätsansvarig, Gällivare Kommun

jonas.olsson@gallivare.se0970 81 80 61

Learn more

Learn more about our solution in our blog 

Contact Us

NETADMIN SYSTEMS
Wallenbergs Gata 4, 583 30 Linköping, Sverige
Tel: +46 -13 – 20 00 00 | Mail: info@netadminsystems.com